במיוחד להורים שמעוניינים ליצור גיבוש משפחתי מסוג אחר, כזה שיהפוך את יום הכיף לבלתי נשכח - קבלו כמה רעיונות להפעלות ילדים בלב הטבע. ולהכין מובייל בלב יער בגליל כבר ניסיתם?
בחרתם את מסלול הטיול המושלם בצפון, גיליתם מעיין "סודי" בגליל שהוא רק שלכם, אפילו תיבלתם את הכל באטרקציה גלילית מקורית כמו חדר בריחה במבצר או סדנת יצירה בחווה חקלאית.
ומה עכשיו? בין לבין, אם אתם מטיילים עם ילדים, אתם ודאי מכירים את המשפט הזה שפתאום מופיע משומקום: "משעמם לי".
אז במיוחד להורים שמעוניינים ליצור גיבוש משפחתי מסוג אחר, כזה שיהפוך את יום הכיף לבאמת יום כיף, קבלו כמה רעיונות להפעלות ילדים בלב הטבע. אנחנו מבטיחים לכם שהקטנים יחזרו הביתה מאושרים, ורק יחכו לטיול הבא שלכם בצפון.
יום כיף פלוס מובייל מהטבע
הפעוט משתעמם בפיקניק ביער שבלב הגליל? למה שלא תתנו לאח הבוגר ממנו לבנות עבורו מובייל? הגדול ירגיש חשוב, הקטן יהיה אסיר תודה, ואתם תזכו במצפון נקי כי תרמתם לחיזוק הקשר המשפחתי.
המצרכים: אצטרובל פעור-לשונות וענף דקיק (או זרד עבה) שנמצאו על הקרקע. המהדרין אף יתאימו את גמישות הענף למשקל האיצטרובל.
אופן ההכנה: בודקים שיש התאמה בסיסית בין עובי הזרד לפתחי האצטרובל ותוחבים פנימה. אין להפעיל מוח. רק כוח. והנה לכם, מובייל שנוצר תוך שניות. יום כיף, כבר אמרנו? (-:
יצירת טבע: סיפור מסגרת בצפון
הנה משהו שתמיד עובד, תמיד מפתיע ולעולם אינו משעמם: יצירת מסגרת מענפים או מזרדים ויציקת תוכן לתוכה. אפשר לעשות את זה בכל אזור גיאוגרפי ולא רק בגליל כמובן. יותר מזה – אפשר לעשות זאת באזורים שונים – הצפון, הדרום ומה שביניהם - ומאוחר יותר להשוות בין התוצאות.
אחרי שסימנתם מסגרת ענפית על הקרקע (המהדרין יעניקו לה רקע בדמות קרטון בהיר), מחפשים אחר אלמנטים של טבע דומם וממקמים אותם בתוך המסגרת. בדומה למה שעושה האמן חנוך פיבן (חפשו בגוגל). וכך, אבנים, שרכים, עלים יבשים, קליפות עצים שנשרו ופיסות עפר הופכים לסיפור יצירתי ומלהיב. מומלץ לתעד את היצירה בעזרת מצלמת הטלפון ומאוחר יותר להוריד למחשב ואף לשתף עם חברים ובני משפחה. כך אפשר גם להשוות בין יצירות שנעשו בחבלי ארץ שונים מבחינה גיאוגרפית, ואף ללמוד משהו על טבע, אקולוגיה ומה שביניהם.
גיבוש משפחתי: מחדדים חושים
לא משנה אם אתם ביער בצפון, על פסגה בגליל, על או בחוף הים של הגליל המערבי: תמיד יהיו במקום ניחוחות של טבע. קבלו את אחד השעשועים הכי מגניבים בטבע: זיהוי ריחות. מה בעצם צריך לעשות? כל אחד תופס כיוון ומחפש אלמנטים עם ריחות שונים: ענפים, אבנים, עלים, רגבי אדמה ואפילו פסולת (יבשה...) שהותירו מטיילים זדוניים. כעת, על שאר המשתתפים – שעיניהם מכוסות – לזהות את הפריטים שנאספו. אם זה נראה לכם מוזר, הצדק עמכם. לכן, תמיד תוכלו ללכת על הגרסה הנורמטיבית יותר: זיהוי הפריטים בעזרת חוש המישוש. גם במקרה זה, בעיניים עצומות כמובן.
"עלה עולה": היצירה של הגליל
לטיול הבא שלכם הצטיידו בכמה עשרות גרמים של מרגרינה וגם בניירות קופי אחדים. נכון, זה סותר את האופי הטבעי של הרעיונות האחרים, אבל זה מצד שני – זה כיף גדול. הרעיון הוא ליצור הדפסים של עלים שונים (שוב, כאלו שנשרו. אל תקטפו). מורחים כמות קטנה מאוד של מרגרינה על צדו הבולט יותר של העלה. לאחר מכן משפשפים את אותו הצד בנייר הקופי עד שהעלה מכחיל. השלב האחרון הוא הצמדה זהירה ומדויקת של העלה לנייר לבן. התוצאות יהיו שוות במיוחד. וכן, אפשר לעשות את זה גם בבית.
אנא שימו לב: בין אם מדובר בטיול בגליל או בכל מקום אחר בארץ - פעילויות אלו ואחרות דורשות שיקול דעת וזהירות ניכרת בכל הקשור לשמירה על ערכי הטבע, גם כאלו שאינם נחשבים "מוגנים".
אל תפעלו באופן שיפגע או יזהם את הסביבה. כמו כן, בשום אופן אל לקטוף עלים, גם מצמחים שאינם מוגנים. אם יש ספק – אין ספק.
Comments